Купи!

Офгрид Електроцентрала: Викенд независност – 3 kWh хибрид | Склад на енергија 4,8 kWh + 2,7 kWh Панели

3,5004,750

 Офгрид Електроцентрала –> Хибриден инвертер од 3 kWh | Склад на енергија од 4,8 kWh + Фотоволтаични панели од 2,7 kWh од GoSolar Club ви ја дава потребната моќност да ја оддржите вашата мала куќа или викендица без користење на мрежа. 

*** Премиум компоненти, држачи за монтирање и кабли вклучени!

 

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА ОВОЈ КОМПЛЕТ →

Опис

Офгрид Електроцентрала: Викенд независност

3 kWh хибрид | Склад на енергија 4,8 kWh + 2,7 kWh соларни панели

Нашата препорачана Офгрид Електроцентрала GS-OG-3M доаѓа со сите елементи што се потребни за да добиете бесплатна, чиста, тивка сончева енергија надвор од мрежата.

Оваа Електроцентрала е доволно моќен за да имате целосно осветлување, да користите ТВ, компјутери, полначи за лаптоп/мобилни телефони, фрижидер, повеќето кујнски апарати и многу повеќе!

Лесно може да се прошири, во иднина можете да додадете повеќе инвертери, батерии или соларни панели.


Што вклучува оваа електроцентрала?

 

 

1. Фотоволтаични панели – 6x400W | 2,4 kWh (достапни се опции)

2. Хибриден инвертер – 1 x 3kWh

3. Склад за енергија – 2x100ah | 2,4 kW (достапни се опции)

4. Елементи за монтажа и кабли

5. Електрични делови и заштити

6. Инсталација и активирање ((достапни се опции)

* Премиум услуга. 100% гаранција!

 

 

 

*Овој комплет вклучува речиси сè што ви е потребно за да го инсталирате сами. Сепак, треба да очекувате дека ќе ви требаат специјални алатки за инсталација и претходно искуство со поставување на фотоволтаичен систем. Наша препорака е да го поставите овој комплет од овластен изведувач за фотоволтаични електроцентрали.


Што добивате со овој комплет?

Производство на соларна енергија

Дневно производство = 12 kWh
Дневно складирање = 2,5 kWh (90%)
Вкупно дневно производство = 14,5 kW
Месечно производство = 436 kWh
Годишно производство = 5,227 kW

Влијание врз животната средина

Помалку CO2 во воздухот = 6,2 тони
Засадени дрвја = 131 пораснато дрво

Вредност за заштеда на енергија

Годишни заштеди (Висока ЕВН) = 540 евра
Вкупни заштеди (25 години) = над 10.000 € (со исплатена инвестиција)

Поврат на инвестицијата = 6,3 години

Каков тип на соларни панели се вклучени?

 

gosolar panels

 

 

Ние работиме само со докажани фотоволтаични панели од А класа. Тие се секогаш монокристални и доаѓаат со најмалку 25-годишна гаранција за излезна моќност.

Набавуваме и соработуваме со реномирани компании за фотоволтаични панели од марки кои се во бизнис долги години.

 

 

Какви Инвертори се Вклучени?

 

Инверторите што ги користиме се чисти синусни инвертори со хибридни функции за да можат да работат со повеќе извори на енергија и да ја доставуваат до вашата куќа.

Тие се секогаш од доверливи добавувачи и обично доаѓаат со 2 години фабричка гаранција, која може да се надгради со нашата поддршка за премиум гаранција.

 

 

 

Какви батерии за склад за енергија се користат?

 

 

Секогаш вклучуваме ГЕЛ батерии во нашите Електроцентралаи. Тие можат да се надградат или заменат со литиум железо фосфатни (LiFePo4) батерии доколку е потребно.

Набавуваме и соработуваме со дистрибутери кои имаат тимови за поддршка со седиште во Македонија. Стоиме зад батериите што ги продаваме, секогаш имаат гаранција.

 

 

Какви монтажни елементи користиме?

 

 

Монтажата на соларните панели и на останатата инсталација треба да се изведе еднаш и да стои многу години на вашиот кров. Треба да се користат квалитетни елементи.

Во нашите комплети секогаш вклучуваме држачи, стеги, завртки, кабли, конектори и се друго што е потребно за правилна монтажа на вашата фотоволтаична електроцентрала.

 


Купувајте со самодоверба. Одговори на сите ваши прашања.

Дали има гаранција за овој комплет?

Апсолутно. Покриени сте со сите фабрички гаранции за секој елемент вклучен во Електроцентралаот, плус 2 години целосна гаранција за изведба.

Може ли да го проширам системот во иднина?

Да, овој систем можете да го проширите со дополнителни батерии или да додадете уште еден ваков систем за да ја зголемите вашата моќност двојно. Добриот дел за нашите системи кои лесно се прошируваат до 6 дополнителни системи.

Колку долго ќе ми трае складот со батерии?

Складот со батериите се покриени со 3 години фабричка гаранција, а тестирани на 3.000 длабоки циклуси на празнење/полнење со еден животен век, што значи дека тие треба да траат во следните 8-10 години.

Може ли сам да го инсталирам овој систем?

Нашите комплети се направени со голема едноставност за да можете и вие да ја поставите вашата електроцентрала. Но секогаш препорачуваме да се консултирате и да побарате помош од овластен изведувач и електричар.

Каков вид на монтажни елементи за соларни панели се вклучени?

Секогаш вклучуваме алуминиумски профили и стеги за монтажа на фотоволтаичните панели. Тип на кровови кои се опфатени во оваа понуда се – метални и со ќерамиди.

Може ли да користам агрегат или мрежа за да ги полнам батериите?

Да. Инвертерот е програмиран на начин што може да добие енергија од мрежата или да приклучи дополнителен агрегат што ќе ги полни батериите.

Може ли да продадам енергија назад на мрежата со овој систем?

Не. Овој систем е дизајниран со хибриден инвертер кој може да користи енергија од повеќе извори како што се мрежа, фотоволтаични панели, ветерници, агрегати за да ја напојува вашата куќа или пак батериите.


Изведба на 3kWh Фотоволтаична Електроцентрала

Слики од наши корисници

 

 


Нарачајте Го Овој Комплет Сега!

3kWh Моќност на инвертор & 2,7-4,8kWh Моќност на панели + 4,8-8,4kWh Склад на енергија

Кликнете тука за опции од овој комплет

ЈАВЕТЕ НИ СЕ ДИРЕТНО НА 02/5102480

Емаил : hi@gosolar.club

или пополнете ИНТЕРНЕТ БАРАЊЕ


Испратете ни барање

Испратете ни барање