Купи!

Офгрид Електроцентрала: Врвна Моќност – 8 kWh хибрид | Склад на енергија 16.8 kWh + 7,3 kWh соларни панели

10,50012,000

Врвна Офгрид Фотоволтаична Електроцентрала –> 8kWh Хибрид | 16.8 kWh Склад за енергија + 7,3 kWh Фотоволтаични панели од GoSolar Club ви ја дава потребната поќност за да ја напоите цела ваша куќа целосно независно, дури и без приклучок на мрежа.

*** Премиум компоненти, држачи за монтирање и кабли вклучени!

 

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА ОВОЈ КОМПЛЕТ →

Опис

Врвна Офгрид Фотоволтаична Електроцентрала

8kWh Хибриден инвертер, 7.3 Фотоволтаични панели, 16,8 Склад за енергија

Врвна Офгрид Електроцентрала GS-OG-8M доаѓа со сите елементи што се потребни за да добиете бесплатна, чиста, тивка сончева енергија.

Оваа електроцентрала е доволно моќна за да имате доволно енергија за сите уреди во вашата куќа, машини за перење, сушење, бољер, клими и многу повеќе!

Лесно може да се прошири, во иднина можете да додадете повеќе инвертери, батерии или соларни панели.

Што вклучува оваа електроцентрала?

 

gosolar-kit-offgrid_8m

1. Фотоволтаични панели – 16x455W | 7,3 kWh (достапни се опции)

2. Хибриден инвертер – 1 x 8kWh

3. Склад за енергија – 4x200ah | 16,8 kW (достапни се опции)

4. Елементи за монтажа и кабли

5. Електрични делови и заштити

6. Инсталација и активирање ((достапни се опции)

* Премиум услуга. 100% гаранција!

 

 

*Овој комплет вклучува речиси сè што ви е потребно за да го инсталирате сами. Сепак, треба да очекувате дека ќе ви требаат специјални алатки за инсталација и дека треба да имате некое претходно искуство. Наша препорака е да го поставите овој комплет од овластен изведувач на фотоволтаични електроцентрали.


Што добивате со овој комплет?

Производство на сончева енергија

Дневно производство = 36,5 kWh
Дневно складирање = 7,5 kWh (90%)
Вкупно дневно производство = 44 kW
Месечно производство = 1,320 kWh
Годишно производство = 15,830 kW

Влијание врз животната средина

Помалку CO2 во воздухот = 19 тони
Засадени дрвја = 398 одгледано дрво

Вредност на заштеда

Годишни заштеди (Висока ЕВН) = 2.250 евра
Вкупни заштеди (25 години) = над 40.000 € (со исплатена инвестиција)

Поврат на инвестицијата = 4,8 години


Какви фотоволтаични панели се вклучени?

 

gosolar panels

 

Ние работиме само со докажани фотоволтаични панели од А класа. Тие се секогаш монокристални и доаѓаат со најмалку 25-годишна гаранција за излезна моќност.

Набавуваме и соработуваме со реномирани компании за фотоволтаични панели од марки кои се во бизнис долги години.

 

 

 

Какви инвертори се користат?

 

 

Инверторите што ги користиме се чисти синусни инвертори со хибридни функции за да можат да работат со повеќе извори на енергија и да ја доставуваат до вашата куќа.

Тие се секогаш од доверливи добавувачи и обично доаѓаат со 2 години фабричка гаранција, која може да се надгради со нашата поддршка за премиум гаранција.

 

 

 

 

Какви батерии има во складот за енергија?

 

 

Секогаш вклучуваме ГЕЛ батерии во нашите Електроцентралаи. Тие можат да се надградат или заменат со литиум железо фосфатни (LiFePo4) батерии доколку е потребно.

Набавуваме и соработуваме со дистрибутери кои имаат тимови за поддршка со седиште во Македонија. Стоиме зад батериите што ги продаваме, секогаш имаат гаранција.

 

 

Какви монтажни елементи се вклучени?

 

 

Монтажата на соларните панели и на останатата инсталација треба да се изведе еднаш и да стои многу години на вашиот кров. Треба да се користат квалитетни елементи.

Во нашите комплети секогаш вклучуваме држачи, стеги, завртки, кабли, конектори и се друго што е потребно за правилна монтажа на вашата фотоволтаична електроцентрала.

 

 


Купувајте со самодоверба. Одговори на сите ваши прашања.

Дали има гаранција за овој комплет?

Апсолутно. Покриени сте со сите фабрички гаранции за секој елемент вклучен во вашата електроцентрала, плус 2 години целосна гаранција за изведбата.

Може ли да го проширам системот во иднина?

Да, овој систем можете да го проширите со дополнителни батерии или да додадете уште еден ваков систем за да ја зголемите вашата моќност двојно. Добриот дел за нашите системи кои лесно се прошируваат до 6 дополнителни системи.

Колку долго ќе ми трае складот со батерии?

Складот со батериите се покриени со 3 години фабричка гаранција, а тестирани на 3.000 длабоки циклуси на празнење/полнење со еден животен век, што значи дека тие треба да траат во следните 10тина години.

Може ли сам да го инсталирам овој систем?

Нашите комплети се направени со голема едноставност за да можете и вие да ја поставите вашата електроцентрала. Но секогаш препорачуваме да се консултирате и да побарате помош од овластен изведувач и електричар.

Каков вид на монтажни елементи за соларни панели се вклучени?

Секогаш вклучуваме алуминиумски профили и стеги за монтажа на фотоволтаичните панели. Тип на кровови кои се опфатени во оваа понуда се – метални и со ќерамиди.

Може ли да користам агрегат или мрежа за да ги полнам батериите?

Да. Инвертерот е програмиран на начин што може да добие енергија од мрежата или да приклучи дополнителен агрегат што ќе ги полни батериите.

Може ли да продадам енергија назад на мрежата со овој систем?

Не. Овој систем е дизајниран со хибриден инвертер кој може да користи енергија од повеќе извори како што се мрежа, фотоволтаични панели, ветерници, агрегати за да ја напојува вашата куќа или пак батериите.


Фотоволтаична Електроцентрала со Моќност од 8kWh

 Слики од наши корисници

  


 

Нарачајте Го Овој Комплет Сега!

8kWh Моќност на инвертор, 7,3kWh Моќност на панели + 16,2 Склад за енергија

gosolar-kit-offgrid_8m
Кликнете тука за да направите нарачка.

ЈАВЕТЕ НИ СЕ ДИРЕКТНО : 02/5102480

Е-маил : hi@gosolar.club

или пополнете ИНТЕРНЕТ БАРАЊЕ


 

Испратете ни барање

Испратете ни барање