Купи!

ОНГРИД електроцентрала (Компании) – 40kWh Инвертер + 40kWh Соларни панели

22,95033,950

Целосна ОНГРИД електроцентрала за КОМПАНИИ –> Инвертер 40 kWh, Фотоволтаични панели со моќност од 20 до 40 kWh од GoSolar Club ви ја дава потребната енергија за да го напоинте вашиот бизнис, а вишокот што ќе остане да го предадете на операторот. 

*** Премиум компоненти, држачи за монтирање и кабли вклучени!

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА ОВОЈ КОМПЛЕТ →

Дополнителни информации →

Опис


Целосна ОНГРИД Електроцентрала за КОМПАНИИ

Инвертер 40 kWh, Фотоволтаични панели, 40kWh, Без склад за енергија

Овој комплет за компании GS-NG-40 ги вклучува сите компоненти потребни за да имате бесплатна и чиста сончева енергија.

Со овој комплет може да користи голем дел електрични уреди во компанијата а вишокот на енергија што ќе ја произведувате можете да ја продадете назад во мрежата.

Што вклучува овој систем?

 

 

1. Фотоволтаични панели – 72x560W | 40 kWh

2. Монофазен инвертер – 1 x 40kWh

3. Склад за енергија – не е достапен

4. Елементи за монтажа и кабли

5. Електрични делови и заштити

6. Инсталација и активирање (достапни опции)

* Премиум услуга. 100% гаранција!

 

 

*Овој комплет е потребно да биде професионално инсталиран од сертифициран изведувач.


Што добивате со овој комплет?

Производство на соларна енергија

Дневно производство = 200 kWh
Дневно складирање = 0 kWh
Вкупно дневно производство = 200 kW
Месечно производство = 6.000 kWh
Годишно производство = 72.000 kW

Влијание врз животната средина

Помалку генериран CO2 годишно = 90 тони
Дрвја засадени годишно = 1.850 пораснати дрвја

Вредност од заштеда на енергија

Годишни заштеди (Висока на ЕВН) = 21.000 евра
Вкупни заштеди (25 години) = над 350.000 € (со исплатена инвестиција)

Поврат на инвестицијата = 2,1 години

 

Каков тип на фотоволтаични панели се вклучени?

 

gosolar panels

 

Ние вклучуваме само соларни панели од класа А во нашите соларни комплети.
Тие се секогаш монокристални и доаѓаат со најмалку 25-годишна гаранција за излезна моќност.

Ние набавуваме и снабдуваме само соларни панели од реномирани брендови кои се во бизнис долги години.

 

 

 

Каков тип на инвертер се користи?

 

Инверторите што ги користиме се премиум инвертори со функции за испорака на енергија до вашата куќа, а вишокот да го испорачаат на мрежата.

Тие се секогаш од проверени производители и обично доаѓаат со 5 години фабричка гаранција, која може да се надгради со нашата поддршка за премиум гаранција.

 

 

 

 

Каков тип на монтажни елементи и кабли користиме?

 

 

Секогаш вклучуваме високо квалитетни профили и стеги за монтажа на фотоволтаичните панели.

Со овој пакет вклучени се монтажни елементи за следниве типови на кров: лим и ќерамиди.

 

 


Купувајте со самодоверба.
Одговори на сите ваши прашања.

 

Дали овој комплет доаѓа со гаранција?

Апсолутно. Покриени сте со сите фабрички гаранции за секој елемент вклучен во Електроцентралаот, плус 2 години целосна гаранција за изведба.

Може ли да го проширам овој систем во иднина?

Да. Овој систем може да се прошири во иднина со уште 20kWh систем за да добиете вкиупно 40kWh.

Може ли сам да го инсталирам овој систем?

Нашите комплети се направени со голема едноставност за да можете и вие да ја поставите вашата електроцентрала. Но секогаш препорачуваме да се консултирате и да побарате помош од овластен изведувач и електричар.

Каков вид на монтажни елементи за соларни панели се вклучени?

Секогаш вклучуваме алуминиумски профили и стеги за монтажа на фотоволтаичните панели. Тип на кровови кои се опфатени во оваа понуда се – метални и со ќерамиди.

Може ли да продадам енергија назад на мрежата со овој систем?

Да. Овој систем е дизајниран со инвертер што може да го испорача вишокот произведена енергија директно во мрежата.


Инсталации на 40kWh Фотоволтаична Електроцентрала

Слики од наши корисници

  

 


Нарачајте Го Овој Комплет Сега!

40kWh Моќност на инвертер и 40kWh Моќност на фотоволтаични панели + Вклучена инсталација

 

 

ЈАВЕТЕ НИ СЕ ДИРЕКТНО НА 02/5102480

Е-маил: hi@gosolar.club

 

или пополнете ИНТЕРНЕТ БАРАЊЕ


 

Дополнителни информации

Соларни панели

72 * 560W Монокристални Фотоволтаични Панели
Висока ефикасност и квалитет, над 25 години гаранција за перформанс.

Соларен инвертор

40kWh Монофазен Онгрид Инвертор
5 + 5 години гаранција

Склад со батерии

Склад со батерии не е вклучен во оваа понуда.

Монтажни елементи

Вклучени за следните видови на кров – лим и ќерамида.
Премиум компоненти, држачи за монтирање и кабли

Инсталација и изведба

Вклучена е целосна изведба – клуч на рака, со 100% гаранција.
Изработка на основен проект, изведба и пуштање во употреба на централата!

Производство на струја

Вкупно околу 70.000 kW годишно.
Чиста, обновлива и бесплатна енергија од сонцето.

Влијание на животната средина

Вкупно околу 90 тони годишно заштеда на CO2 или
секоја година 1.850 дрвја засадени и пораснати!

Вредност од заштеда на енергија

Вкупна годишна заштеда = 21.000 евра
Вкупна заштеда (25 години) = над 400.000 € (со исплатена инвестиција)

Поврат на инвестицијата

Поврат на инвестицијата е околу 2,2 години.
При максимално искористување на произведената енергија.

Испратете ни барање

Испратете ни барање